Írjon nekünk:

Hazai és nemzetközi pályázatok

Magyarország Európai Uniós tagságának köszönhetően az elkövetkező években nemzetgazdasági szempontból is jelentős mennyiségű fejlesztési forrás érkezik hazánkba.

A források felhasználási köre rendkívül szofisztikált módon került meghatározásra, néhány tényező azonban közös a felhasználás céljára vonatkozóan: támogatja a nemzetközi viszonylatban is innovatív ötleteket, a versenyképességet javító beruházásokat, a foglalkoztatás ösztönzését, a mezőgazdasági termelést, illetve az energetikai célú fejlesztéseket.

A megpályázható források célterülete és volumene adott, területi elosztása azonban erősen függ Debrecen jelenlegi adottságaitól, a város vállalkozóinak agilitásától és a pályázati információk célközönségéhez történő eljuttatásának minőségétől.

Az EDC Debrecen Vállalkozásfejlesztési Csoport többek között azzal a céllal jött létre, hogy segítse a helyi vállalkozások fejlesztését, versenyképességének növelését az uniós és egyéb források bevonásával.

Az alábbi tevékenységekkel segítjük a debreceni vállalkozásokat pénzügyi intézetekkel, finanszírozókkal, pályázatírókkal folytatott szoros együttműködésünk révén:
 • Információszolgáltatás, tájékoztatás
 • Pályázati források felkutatása (hazai uniós és közvetlen brüsszeli források)
 • Átfogó pályázati tanácsadás, forrás lehetőségek ismertetése, közvetítése
 • Vállalkozói igények és ötletek felsőbb szervekhez történő eljuttatása későbbi pályázati kiírások jegyében
 • Vállalkozási folyamat-tanácsadás
 • Partnerszervezetek felkutatása, üzleti partner közvetítés, hálózatosodás
 • Üzleti klubok, partnerségek, szinergiák támogatása
 • Forrásbevonás elősegítése pénzintézet és egyéb finanszírozók bevonásával


Pályázati keresők

Közvetlen Brüsszeli Források

Széchenyi 2020

European Commission - Funding &tender opportunities

pafi.hu Pályázatfigyelő

PályázatMenedzser

Pályázatkereső és pályázati információs szakportál

Horizont 2020

Elstartolt a debreceni Városi Tőkealap
Tőkefinanszírozás kedvező feltételekkel helyi vállalkozások részére

2020. február 4. Debrecen – A tavaly októberi bejelentést követően az MFB Csoporthoz tartozó, elsősorban közepes méretű vállalkozások tőkefinanszírozásával foglalkozó MFB Invest elindította első tematikus vállalkozásfejlesztési magántőke alapját Debrecenben. A Debreceni Városi Tőkealap Debrecen és Hajdú-Bihar megyei székhelyű, növekedési potenciállal rendelkező vállalkozásainak finanszírozásában kíván szerepet vállalni. A tőkealap működésében első számú partner Debrecen Város Önkormányzata, az operatív feladatokat az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ és az MFB Invest alapkezelője, a Logos Ventures végzi.

Az MFB Csoport tag MFB Invest Zrt. 2019. utolsó negyedévében jelentette be legújabb alapja, a Városi Tőkelap indulását. Elsőként Debrecenben került sor az operatív feltételek összehangolására, az együttműködési nyilatkozatok aláírását követően pedig megnyílt a 10 mrd Ft keretösszegű tőkelap a helyi, megyei vállalkozások számára, melyből fejlesztési, beruházási lehetőségek megvalósításához kaphatnak tőkejuttatást. Az Alap 12 év futamidővel, 7 éves befektetési periódussal működik, az átlagos befektetési méret a tervek szerint 100 M Ft és 1 Mrd Ft között alakul. Az Alapból bármely iparági szektorból, kizárólag magyarországi székhelyű vállalkozások országhatáron belül megvalósított projektjei finanszírozhatók.

Az eljárás menete:
 1. Az MFB és a debreceni önkormányzat közös Városi Tőkealapját a debreceni (és hajdú-bihari) vállalkozások az EDC Debrecen-en keresztül érhetik el. A pályázattal kapcsolatos információk megtalálhatók a debrecen.hu Üzletember vagyok oldalán és az EDC Debrecen honlapján, ott a részletekről és a finanszírozási lehetőségekről is tájékozódhatnak az érdeklődők.
 2. A pályázati eljárás úgy indul, hogy az érdeklődő cégek eljuttatják jelentkezésüket, valamint a tőkealap támogatásával fejleszteni kívánt ötletük leírását az EDC Debrecenhez a címre vagy az EDC Debrecen Vállalkozásfejlesztési csoportjánál keresik Lévay Balázst.
 3. Az EDC Debrecen vállalkozásfejlesztési csoportja felveszi a kapcsolatot a jelentkezőkkel, elvégzi a cég vizsgálatát, majd az anyagot továbbítja az MFB-hez tartozó Logos Ventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-hez, mely előterjeszti, jóváhagyásra küldi a projektet a Befektetési Bizottság számára. A Befektetési Bizottság háromtagú, melynek két tagját Debrecen város, harmadik tagját az MFB Invest delegálja.
 4. Sikeres tőkebefektetést követően az MFB Invest látja el az adminisztrációs feladatokat, azaz biztosítja a szabályoknak való megfelelést, valamint a megvalósult projektek monitorozását egészen az Alap tulajdonrészének eladásáig.

Papp László polgármester az eseményen elmondta: a térség kis- és közepes vállalkozásai (kkv-k) versenyképességének javulását várják az első városi tőkealaptól. Debrecen komoly erőforrásként tekint a kkv-kra, amelyek beszállítói lehetnek a városba települt nemzetközi multinacionális cégeknek.

Bugár Csaba, az MFB Invest Zrt. vezérigazgatója jelezte: a Debreceni Városi Tőkealap 10 milliárd forint keretösszeggel, 12 év futamidővel, 7 éves befektetési periódussal indul. Az átlagos befektetési méret a tervek szerint 200 millió forint, de lehet akár egymilliárd forint is.PROSPERA

PROSPERA (PROmoting Sustainable development and regional attractiveness through PERi-urban Areas) nemzetközi pályázat.

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap 2014-2020 közötti időszak prioritásai alapján a PROSPERA projekt a környezeti és hatékony erőforrásfelhasználási céloknak a megvalósításához járul hozzá.

Részletek / Details

Hírlevél 1 / Newsletter 1

Feliratkozás hírlevélre / Subscribe to newsletterURBACT III. Program

Az URBACT Program az első európai területi együttműködési program, a fenntartható városfejlesztés érdekében megvalósuló tapasztalatcserét és tanulást támogatja. A programmal európai városhálózatot hoznak létre, amelynek a tagjai egy-egy problématerületre fókuszálva akciótervet dolgoznak a helyi városi szereplők bevonásával.
Részletek

String

STRING Innovatív Élelmiszer-klaszter Stratégiák (STrategies for Regional INnovative Food Clusters) nemzetközi pályázat. 

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap 2014-2020 közötti időszak prioritásai alapján a STRING projekt a következő céloknak a megvalósításához szeretne hozzájárulni:
 • A kutatás, a technológiai fejlesztés és az innováció erősítése
 • A KKV-k versenyképességének fejlesztése
Részletek
Letölthető anyagok:
STRING I. kiadvány
STRING II. kiadvány