Írjon nekünk:

Megközelíthetőség

Debrecen Magyarország legnagyobb vidéki városa, a fővárostól 220 km-re található. A város kitűnően megközelíthető autópályán, vasúton, valamint légi úton egyaránt; a repülőtér szomszédságában pedig a régióban egyedülálló módon összekapcsolható ez a három közlekedési forma. Emellett 2021 végéig az Országos Intermodális Konténerterminál Hálózat részeként közforgalmú logisztikai és konténerterminál kerül megépítésre a város határán.


  • légi úton: A Schengeni normáknak megfelelően nemzetközi repülőtérről számos európai nagyvárosba indulnak menetrendszerinti járatok.
  • közúton: az európai nemzetközi autópályahálózathoz való csatlakozása révén. Debrecen 2 órás távolságra (220 km) fekszik Budapesttől, ezért a fővárosból is könnyen megközelíthető.
  • vasúton: Magyarország egyik legforgalmasabb vasútvonalán, amely egyben a Nyugat-Európát Moszkvával összekötő jelentős nemzetközi vasúti kapcsolatok egyike. A nemzetközi vasúthálózatnak köszönhetően Kijevből, Moszkvából vagy akár Szentpétervárról is közvetlenül elérhető Debrecen városa, valamint Budapest-Debrecen között is óránként közlekedik járat.
Légi úton

A Debreceni Nemzetközi Repülőtér éves szinten több mint 1 000 000 fős utasforgalom lebonyolítására alkalmas, légijármű-parkolója pedig egyszerre 8 db 180 férőhelyes repülőgép kiszolgálására képes. A schengeni normáknak megfelelő légikikötő nemzetközi státuszával állandó határátkelőhelyként és vámútként üzemel.

Debreceni Nemzetközi Repülőtérről induló menetrendszerinti járatok

Ország Város Légitársaság
Németország München Lufthansa
Nagy-Britannia London Wizz Air
Hollandia Eindhoven Wizz Air
Izrael Tel-Aviv Wizz Air
Bulgária Burgasz Wizz Air
Ciprus Lárnaka Wizz Air
Törökország Antalya Wizz Air
Görögország Korfu Wizz Air
Görögország Kréta Wizz Air


További információk:
https://www.debrecenairport.com/hu


Közúton

Debrecen közvetlenül kapcsolódik az országos, azon keresztül pedig a teljes nyugat-európai autópálya-hálózathoz, így bármelyik jelentős európai nagyvárosból autópályán keresztül könnyen elérhető.
Vasúton

Debrecen fontos csomópontja a Budapestet Moszkvával összekötő nemzetközi vasúti folyosónak, amelynek magyarországi szakasza az ország legforgalmasabb vasútvonala; és a Transzeurópai Közlekedési Hálózat (TEN-T) vasúti törzshálózati folyosóján helyezkedik el.

MÁV személyszállítás: http://elvira.mav-start.hu/