Írjon nekünk:

Expatok

2016-ban az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ megalapította a Debrecen Business Expat Klubot, amely a régióban élő külföldi származású, vezető pozícióban levő személyek kapcsolatépítését és beilleszkedését segíti elő nemzetközi kiküldetésük ideje alatt.

Az EDC Debrecen csapata által havi rendszerességgel különböző témák (Debreceni Nemzetközi Iskola, helyi üzleti lehetőségek, elérhető szolgáltatások stb.) köré szervezett találkozókon kötetlen beszélgetés keretében a résztvevőknek lehetőségük van Debrecennel kapcsolatos tapasztalataik és észrevételeik megosztására, továbbá kapcsolataik építésére.

Az Expat Klub nyitott az új tagok csatlakozására. Amennyiben az Expat Klubról részletesebb tájékoztatást szeretne, illetve szeretne a Klubhoz csatlakozni, forduljon hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségeken:

E-mail cím:
Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/226724214460744
LinkedIn csoport: https://www.linkedin.com/groups/8512290

Reméljük, mielőbb tagjaink között üdvözölhetjük.A városban működő fontosabb nemzetközi szervezetek

American Corner Debrecen

http://debrecen.americancorner.hu
Amerikai Kuckó Debrecen, Méliusz Juhász Péter Könyvtár
4026 Debrecen, Bem tér 19.
E-mail: 
 +36-52-531-982
 +36-20-448-0581
Facebook: AmCornerDEB

Alliance Française Hongrie

http://af.org.hu
 4024 Debrecen, Piac utca 68.
E-mail: 
 +36 52/536 026
 +36 30/631 61 26
Facebook: af.debrecenÉlhető város

Kultúra

Debrecent virágzó kulturális és pezsgő művészeti élete méltán emeli a régió kultúrközpontjává. A klasszikus és kortárs múzeumok, a galériák, a városi és alternatív színházak, a koncerttermek és a mozik a hét minden napjára kínálnak programokat. Az évente megrendezésre kerülő különböző zenei, irodalmi, tánc-, illetve gasztronómiai fesztiválok tovább színesítik a kulturális palettát.

liveableCulture

Egészségügy

A város kiterjedt egészségügyi hálózattal rendelkezik, a klinikák és kórházak a legkorszerűbb gyógyászati technikák és diagnosztikai módszerek alkalmazásával szolgálják a betegellátást. Több ezer orvos és egészségügyi dolgozó magas színvonalon látja el a város és a megye járó- és fekvőbetegeit. Az állami intézményeken kívül számos specializálódott magánrendelő is működik Debrecenben.

Hotelek és ingatlanok

A 4 és 5 csillagos hotelek, valamint a városban működő számos kisebb panzió több ezer látogató, üzletember vagy turista elszállásolását teszi lehetővé. Gyönyörűen kialakított, új építésű és felújított felső kategóriás ingatlanok, belvárosi és zöldövezeti lakások, illetve kertes házak vásárolhatók 80–200 ezer eurós áron, vagy bérelhetőek havi 300–1000 euróért.

Sport

A város több első osztályú sportcsapattal is büszkélkedhet a futball, vízilabda, jégkorong és kézilabda ágaiban. A 20 ezer fő befogadására alkalmas futballstadion, a sportuszoda 50 méteres versenypályája és az atlétikai stadion számos rangos nemzetközi megmérettetésnek adott már otthont. Legyen szó bármilyen sportágról – a tenisztől a kosárlabdán át a falmászásig –, mindenki megtalálja saját számítását; fitnesztermek, korcsolyapályák és lovardák is várják a sportolni vágyókat Debrecenben.

liveableSport
liveableWellness

Szabadidő és wellness

Debrecen gyógyvizéről híres termálfürdője, szabadtéri strandjai és az ország legnagyobb fedett aquaparkja várják a kikapcsolódásra vágyókat. A természet szerelmesei sétálhatnak Debrecenben a Nagyerdei Parkerdőben, vagy kirándulhatnak, akár biciklitúrázhatnak a város környékén fekvő erdőkben, illetve tavak körül.

Vendéglátás és vásárlás

Hangulatos éttermek hazai és nemzetközi konyhával, kávézók, cukrászdák, borbárok és romkocsmák kavalkádja teszi „ízesebbé” a debreceni életet. A kézműves kiskereskedők boltjaiban, a termelői piacokon, valamint a szuper- és hipermarketekben minden vásárló megtalálja kedvenc termékeit. Ruhák, cipők és kiegészítők színes választéka lelhető fel egyedi készítésű és világmárkák üzleteiben.

Bankok

Magyarországon kétszintű bankrendszer működik, vagyis a jegybank és az egyéb bankok egymástól függetlenül működnek. A Magyar Nemzeti Bank a Központi Bankok Európai Rendszerének tagja.

Tömegközlekedés

A város kiváló közútjai mellett kiterjedt tömegközlekedési hálózattal is rendelkezik. Autóbuszok, villamosok és trolibuszok helyi és helyközi járatai biztosítják a városban lakók gondtalan közlekedését.A kiterjedt lefedettségnek és a jól összehangolt járatoknak köszönhetően Debrecen lakosai félórán belül eljuthatnak otthonuktól a munkahelyükig. Debrecenben és környékén 80 kilométernyi kerékpárút- hálózat is segíti a közlekedést.

liveableTransport

Telekommunikáció

Magyarországon fejlett telekommunikációs rendszer működik szabad távközlési piaci rendszerben; számos internet és mobil szolgáltató található az országban. A mobil szolgáltatásokat három tömegkommunikációs cég biztosítja.

Külföldiek Debrecenben

Csaknem 5 000 külföldi él Debrecenben. Az oktatás magas színvonala sokakat csábít a Debreceni Egyetemre, és az itt működő nemzetközi cégek is előszeretettel alkalmaznak külföldi munkaerőt. A köz- és kulturális szolgáltatások nagy része elérhető angol nyelven, kétnyelvű iskolák és idegen nyelvű közösségek működnek a városban, 2017-ben pedig megnyitja kapuit a város első nemzetközi óvodája és iskolája is.

Debrecen környéki kirándulások

A világörökség részének nyilvánított Hortobágy végtelen pusztáival és őshonos állataival; Hajdúszoboszló termálvizével, nyitott strandjával és csúszdaparkjával; a világhírű Tokaji borról híres Hegyalja különleges borkóstolókkal; a Bükk és a Mátra lankásdombjaival és gyönyörű hegycsúcsaival különleges élményeket tartogat mindazoknak, akik a város határain túl is kikapcsolódásra vágynak.