Írjon nekünk:

Vállalkozói közösségépítés2016 szeptemberében támogató üzleti környezet kialakítása céljából iparági kerekasztal-megbeszéléseket indított el az EDC Debrecen Nonprofit Kft. A rendezvények célja az, hogy a helyi vállalkozások fejlődéséhez megfelelő közeget hozzanak létre Debrecenben annak érdekében, hogy „otthon érezzék magukat”, fejlődni tudjanak, sikeresebbek legyenek. Az iparági kerekasztalok kialakításával olyan fórum jön létre, ahol a helyi vállalkozók képviselői megoldást találhatnak a problémáikra, kapcsolatokat építhetnek ki, valamint olyan kérdéseket vitathatnak meg, amelyek a város fejlődését szolgálják. A kerekasztal megbeszélések keretében az adott témában vagy iparágban tevékenykedő vállalkozás képviselője értékelhetik a jelenlegi helyzetet, javaslatot tehetett a problémák megoldására, amelyet az EDC Debrecen tolmácsol a városvezetés felé.

Az utóbbi évek során a vállalkozások képviselőinek lehetőségük volt megvitatni élelmiszeripart, a vendéglátást érintő kérdéseket, de a könyvelők és könyvvizsgálók is kötetlen beszélgetés formájában gyűjtötték össze a fejlesztendő területeket. Visszatérő kerekasztali témának mondható a piacra jutási és finanszírozási lehetőségek az egyes iparági szereplők számára, ugyanakkor a GDPR rendelet az aktualitása miatt rendszeresen felmerülő kérdéskör. A multinacionális vállalatok Debrecenbe településével városunk önkormányzata szeretné ösztönözni a debreceni és a Hajdú-Bihar megyei kis- és középvállalkozások, hogy minél nagyobb arányban vegyenek részt a magasabb hozzáadott értékű termékek fejlesztésében és gyártásában. Azért, hogy az itt működő és érkező nagyvállalatok beszállítói között egyre több, főleg debreceni, lehetőleg magyar tulajdonú kis- és középvállalkozás tevékenykedjenek, beszállítói kerekasztal keretében konzultálhattak egymással a helyi nagy cégek és a kkv vezetői.

A vállalkozások üdvözölték a kerekasztalok létrejöttét, pozitív visszajelzések érkeztek a résztvevőktől. Szorgalmazták a további konzultációkat, hiszen a megjelentek nem versenytársként, hanem együttműködő városi partnerként vettek részt a megbeszéléseken.