Írjon nekünk:

Startup

Debrecenben folyamatos fejlődést mutat a startup világ, és a kapcsolódó kezdeményezések eredményeképpen több sikeres cég is létrejött.

A következő startup közösségek alakultak ki.

  • A Startup Hét, ami a helyi ökoszisztéma Flagship eventje.
  • A DebTech meetup, ami a város legrégebbi tech és startup meetupja, mely jelenleg podcastokat készít.
  • A Startup Campus, ami egy decentralizált globális inkubátor, mely a világ számos pontján jelen van. A Startup Campus elősegíti az induló vállalkozások globális terjeszkedési folyamatát, és szoros kapcsolatot teremt az ökoszisztémákkal. Ezt rendszeres mentorállással, események szervezésével és rendezvényeken való részvétellel segítik elő.
  • Az Innonic Academy, ami jelenleg online működik a legújabb nemzetközi trendek, startup- és vállalkozási best practice-k, és világszínvonalú tudását adja át.
  • A Debrecen Lean coffee meetup, melynek küldetése a lean tudás és szemlélet terjesztése, a folyamatos tanulás elősegítése a tapasztalatok megosztásával.

A vírushelyzetre tekintettel a következő események passzívak, de aktívan készülnek az újabb személyes találkozókra.

  • Az Igen Debrecen, ami egy gyakorlatorientált innovátor és vállalkozó képzés.
  • A Business & Beer, Debrecen első, élő üzleti talkshow-ja.
  • A DEViK - Üzleti Innovációs Klub, melynek célja, hogy segítse a debreceni egyetemisták, pályakezdő diplomások vállalkozóvá válását, az innovatív ötleteik megvalósulását.
  • A Kreatív Kedd, mely inspiráló üzleti estekkel a nyitott gondolkodású, önmagukat fejleszteni akaró, vállalkozóknak és kollégáiknak nyújt inspirációt.
  • A TEDxDebrecen támogat az az önfejlesztésben, a kreativitásban és a kapcsolatépítésben.Olyan szintenként bővíthető, az akva-, az aero- és a hidropónia előnyeit ötvöző berendezés fejlesztése, mellyel vegyszermentes közegben termelhetők kiváló minőségű salátafélék az afrikai harcsák rendszervízében.

http://greendropsfarm.com/

Kórházi kézhigiénás minőségbiztosítási rendszer fejlesztése és értékesítése.

http://www.handinscan.com/

Megalkottak egy intelligens fogászati szoftvert, mely AI alapon 3D-s animációs terveket készít.

https://planmaster.hu/

A healhop az egészségügyi szolgáltatások nemzetközi piactere, mely az online utazásszervezők (OTA) működési mechanizmusai honosítja meg az orvosi idegenforgalomban.

https://www.healhop.com/

Hemofíliás betegek számára egy mobiltelefonos alkalmazás. Ebben a beteg saját magának követi – jegyzi be – a gyógyszer fogyasztást, és egyéb a kezeléssel kapcsolatos fontos eseményeket.

https://www.hemonaplo.hu/

Könnyen beköthető webes értékesítési rendszer kisebb éttermek számára. Továbbá teljes körű marketing és webfejlesztési megoldásokat kínálnak az online és az offline kommunikáció világában.

http://www.innovair.hu/

Orvostanhallgatóknak és a kezdő orvosoknak szóló oktatási applikáció. A diagnózisok felállításához nyújt gyakorlási lehetőséget.

https://insimu.com/

Az InStoore egy olyan közvetítői webes szolgáltatás, amelynek segítségével a felesleges raktárkapacitással rendelkező, vagy eddig is raktározással foglalkozó cégek (“Bérbeadó”) kiadhatják a raktárhelyüket raktárhely hiányával küzdőknek (“Bérlő”).

https://instoore.com/

Abban segítenek a vállalkozásoknak, hogy a szerződéskezelést, a pénzügyeket és joghiteles elektronikus aláírásokat organikus egészként tudják kezelni.

https://www.trustchain.com/hu/

A Xeropan a nyelvtanulás könnyítése céljából alkotott egy olyan eszközt, ami kommunikál az emberekkel. Nagyon vizuális, intuitív, egy olyan eszköz, amivel az emberek élvezik a nyelvtanulást.

https://xeropan.com/

Álláshirdetési app, elsősorban az alacsonyabban képzett munkaerő rekrutálására. Mind az álláshirdető, mind a munka kereső tud egymás közt keresni. A két fél számára a rendszer lehetőséget biztosít azonnali chatelésre. A munkaadó mappákba tudja rendezni a jelentkezőket. A jelentkezők 72h-n belül választ kapnak.

https://www.simplejob.com/

A cég missziója, hogy biztonságosabbá tegyék az internetet a kiberbűnözés visszaszorításával és megállításával. Az általuk fejlesztett, könnyen használható szervervédelmi szoftver vállalatok ezreit védi meg a hackerek támadásaitól világszerte.
2019-ben a Magyar Brands Innovatív Márka díját is elnyerte.

https://bitninja.io/

A CodersRank a szoftverfejlesztők digitális lábnyoma, illetve tényleges munkája alapján készít valós, 360-fokos profilokat. Ezáltal segítve szakmai fejlődésüket úgy, hogy számukra releváns állásokat, képzési anyagokat, szakmai kapcsolatokat ajánl. 2018-ban az év Startupjának választották a Central European Startup Awards versenyen.

https://codersrank.io/

Webáruházaknak szóló üzleti intelligencia eszköz, amely átlátható, adatalapú tanácsokat is ad, hogy a webáruház a lehető legjövedelmezőbben működjön.

https://www.conversific.hu/

Egy új eljárással működő intraoralfogscanner továbbfejlesztése és partnerek általi tesztelése. A termék az orvosnak felhasználóbarát visszajelzést ad munka közben, valamint az eltérő képalkotási módszer miatt kisebb méretű eszköz tud elkészülni, valamint az előállítási költsége is kedvezőbb.

https://dentalscannersolutions.com/
Az Xponential Coworking költséghatékony irodabérleti megoldás Debrecen belvárosában. Rugalmasan bérelhető munkaállomások, meeting room és 34 fős rendezvényterem. Teljesen felszerelt, inspiratív hangulatú közösségi iroda 340 m2-en, kávézóval, szabadtéri terasszal.
Az Xponential Coworking irodában található SingularityU Debrecen Chapter a nagynevű szilícium-völgyi intézményhez csatlakozva elősegíti a vállalati, tudományos, pénzügyi és startup vezetők új generációjának összekapcsolását és oktatását, akik törekszenek az exponenciálisan fejlődő technológiák megértésére és alkalmazására.
A vállalkozókat térrel, tudással, társakkal támogató, otthonos közösségi iroda Debrecenben. TÉR – inspiráló környezet a kimozduláshoz, kis csoportos találkozókhoz, tréningekhez TUDÁS – tanuló műhelyek a vállalkozói én megismeréséhez, fejlesztéséhez TÁRSAK – programok egymástól tanuláshoz, alkotáshoz, együttműködéshez
A Developers of Debrecen (DOD) Meetup célja a Debrecenben és környékén élő, programozással foglalkozó szakemberek, valamint a programozás iránt érdeklődők összekapcsolása a debreceni cégekkel, cégvezetőkkel. Emellett a DOD kiemelt célja a programozás minél szélesebb körű elterjesztése, közösségi tanulási programok szervezése, figyelembe véve a Debrecenben kialakulóban lévő Startup ökoszisztéma igényeit.