Írjon nekünk:

Gazdaság

Debrecen a három megyét (Hajdú-Bihar megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye) magába foglaló Észak-Alföldi Régió központja és a lakosság számát tekintve Magyarország második legnagyobb városa.

Általános információk Magyarországról:
Időzóna: GMT+1
Pénznem: Forint (HUF)
GDP/fő (USD dollár, 2014): 25 069
Lakosság(fő, 2016): 9 855 571
Terület (km2): 93 030
Munkanélküliség (2016): 4,5%
Infláció (2015): -0,1%
Tagság nemzetközi szervezeteknél: EU, ENSZ, OECD, WTO, NATO, IMF, EB
Európai Uniós csatlakozás dátuma: 2004. május 1.
Klíma: mérsékelt éghajlati övezet, száraz kontinentális
Természeti katasztrófák kockázata: nagyon alacsony
Általános információk Debrecenről:
Lakosság(fő, 2016): 204 000
Terület (km2): 461
Megélhetési költségek (New York=100): 42,47%
Munkanélküliség Debrecenben (2016): 8%
Munkanélküliség az agglomerációban(2016): 10%


Ipari Parkok és Irodák

Hanwha Tech Debrecen Debreceni Science Park Nyugati Ipari Park Daniella Ipari Park Debreceni Regionális és Innovációs Park Déli Ipari Park

Ipari parkok


Déli Ipari Park
Elérhető 2018-tól, gyártó és logisztikai tevékenységekhez ideális

Debreceni Regionális és Innovációs Park
National Instruments, FAG, RR Donnelley, Flexi Force, Richter Gedeon

Nyugati Ipari Park
Baromfiudvar 2002, ZOLEND, J&J, SOFÉM, Chemical-Seed

Debreceni Science Park
IT Services Hungary (T-Systems)

Debreceni Logisztikai Központ és Ipari Park
Delog, Trans-Sped, Róna Dohányfeldolgozó Kft. Family Frost, VKS Ungarn, Sváb Gastro

Daniella Ipari Park
eKözig, Evopro, IPTECH


„A” kategóriás irodák

Irodafejlesztések 2017-2018

Ingatlanfejlesztők


Referenciák: IT Services Hungary; National Instruments raktárépület; Tesco Extra Bevásárlóközpont; KOMAR Textil Kft. gyára; Nagyerdei Stadion; In Vitro Diagnosztikai Tömb Debreceni Egyetem campus

Referenciák: Richter Nyrt. DBP Energiaközpont-épület; TEVA Zrt. Generikus K+F Igazgatósági épület; Fedett Városi Sport uszoda; Hotel Lycium; Kölcsey Konferencia Központ; MODEM; Főnix rendezvénycsarnok; National Instruments gyár

Referenciák: Coca-Cola Logisztikai Központ; RR Donnelley nyomdaipari üzem; FlexiForce fémipari üzem; Üzleti Inkubátorház; POPZ Európai Gyártó és Logisztikai Központja

Referenciák: Cívis Inkubátorház; Gambrinus Bérirodaház; Széchenyi utca 31.


Logisztikai Szolgáltatások

Debrecen elhelyezkedését tekintve kitűnő adottságokkal és kiépült közlekedési infrastruktúrával rendelkezik. Ezt kiegészítve a városban elérhetőek teljes körű raktározási és logisztikai szolgáltatások a három közlekedési ágazat (légi, közúti és vasúti) összekapcsolásával.

XANGA csoport - Debrecen Airport Terminal

 • Közúti elő- és utófutás, ütemezett kiszállítás
 • Konténerek depózása
 • Vasút-közút átrakás
 • Normál és speciális, hűtő-, tartály-, nyitott konténerek
 • Daruzható félpótkocsik és csereszekrények kezelése
 • Tömegáru (kő, kavics, gabona stb.) átrakási lehetőség
 • Cross-docking
 • Import/export vámkezelés
 • Vámáru érkeztetés, továbbítás, egyéb vámtechnikai műveletek

Raktári és logisztikai szolgáltatások

 • Raktározás
 • Import/export vámkezelés
 • Értéknövelő logisztikai szolgáltatások (csomagolás, egységrakomány-képzés, komissiózás, csomagolás, címkézés, zsugorfóliázás)
 • Közúti, tengeri és légi szállítmányozás
 • konténeres szállítmányozás

DELOG Logisztikai Központ és Ipari Park Kft./ TransSped

Back-office szolgáltatások:
 • számlázás-könyvelés, HR, IT
 • beruházás-előkészítés és lebonyolítás
 • marketingkommunikáció
 • pályázatkezelés


Minket választottak

Elektronika, gépipar, műszergyártás

ni-150
schaeffler
grampet-150
radel-150
flexiforce-150
eurings-150
manz-150

bumet
Thyssenkrupp
Krones AG
Vitesco

BMW
Bürkle
Intertraction Electrics

Nemzetközi Üzleti Szolgáltatások

bt-150
it-150
transcosmos-150
epam-150
flowserve-150
Diehl Aircabin

Egészségipar

teva-150
richter-150
endoscope-150
dispomedicor-150
medikor
scanomed

Műanyag- és nyomdaipar

alfoldinyomda
szvarians
tuplast-150
pipelife-150
coveris-150
rrdonelly-150
gravic-150

Élelmiszeripar és feldolgozóipar

globus-150
tranzitfoog-150
popz-150
pentafrost-150
alfoldi
baromfiudvar
mastergood
ronadohany

Logisztika

xanga-150
maltacourt
transsped-150
Deufol

Építőipar

bauviv-150
hunep-150
keviep-150
dryvit
eks

Nemzetközi Tanácsadó Cégek

delottie
randstad


Támogatások

Magyarország kormánya és Debrecen város vezetése elkötelezett abban, hogy vállalkozó- és befektetőbarát üzleti környezetet alakítson ki, és támogassa a helyben működő vállalatok versenyképességét. Ennek megfelelően a Debrecenbe települő és itt munkahelyeket létrehozó vállalkozások sokféle
kedvezményben és támogatásban részesülhetnek, a befektetés volumenének, illetve a létrehozott új munkahelyek számának függvényében. Az elérhető maximális támogatásintenzitás 50%, ami az Európai Unióban a legmagasabb érték. – az érték akár 60-70% is lehet (közép- és kisvállalkozások esetében).Konferenciaturizmus

Gazdag kínálati paletta

Debrecen az elmúlt években nemzetközileg is számon tartott, fontos konferenciaközponttá vált, ahol bármilyen igény kiszolgálására találhatók kitűnő adottságokkal rendelkező helyszínek, a néhány tíz fős rendezvényektől a több ezer fős, több napos rendezvénysorozatokig. Ennek köszönhetően a város évente több száz kisebb-nagyobb rendezvénynek nyújt helyet, amelyek között üzleti, tudományos, szakmai, kulturális, hitéleti és civil rendezvények egyaránt megtalálhatóak.

A debreceni rendezvényhelyszínek közül kiemelkedik Magyarország egyik legmodernebb konferenciaközpontja, a Kölcsey Központ (4026 Debrecen, Hunyadi utca 1-3. E-mail: Információ: +36 52 506 600), amely a legkorszerűbb technikai felszereltséggel szolgálja ki ügyfeleit:

 • beépített és mobil hangosító rendszer, keverőszoba
 • vetítési lehetőség, vászon, projektor, vetítőgép, kezelőhelyiség
 • wireless internet hozzáférési lehetőség
 • állítható magasságú színpad, bővítési lehetőséggel, mobil lelátók
 • színpadi világítási rendszer, vezérlőhelyiséggel
 • rádió és TV közvetítésre alkalmas belső tér és technikai kialakítás
 • saját kábel TV rendszer, vezérlő és editáló helyiségekkel
 • 4 nyelvű szinkrontolmács rendszer

Kedvelt rendezvényhelyszín Magyarország legszebb stadionja, a Nagyerdei Stadion, amely számos, rendezvényekre és protokoll eseményekre alkalmas helyiséggel áll az érdeklődők rendelkezésére. A fentieken túl több színvonalas helyszín található még a városban, amelyek alkalmasak elegáns, exkluzív események megszervezéséhez, beleértve az akár 8 500 fő számára is alkalmas Főnix Csarnokot, a színes kulturális kínálatot nyújtó, egyedi hangulatú Nagyerdei Víztornyot vagy a Lovarda Kulturális és Konferencia Központot is.

Szállás és gasztronómia

A város idegenforgalmi befogadóképessége lehetőséget teremt akár a több ezer látogatót is vonzó, nemzetközileg is jelentős konferenciák, vagy nemzetközi sportesemények megrendezésére is. Debrecen négy- és ötcsillagos szállodái bőséges szálláskínálattal, karakteres gasztronómiai élményekkel és a legmagasabb igényeknek is megfelelő szolgáltatásokkal várják a városunkba látogatókat.Startup

Debrecenben folyamatos fejlődést mutat a startup világ, és a kapcsolódó kezdeményezések eredményeképpen több sikeres cég is létrejött.

Olyan közösségek alakultak, mint a DebTech, mely a debreceni IT és startupok iránt érdeklődők gyűjtőhelye. Létrejött a Debreceni Startup Kerekasztal is, melynek havi ülésein lehetőséget kapnak a startup cégek vezetői, hogy a közösség érdekét szolgáló célokat vitassák meg.

Az életképes ötletek támogatására jött létre az !gen Debrecen innovátor, startupper és társadalmi vállalkozó képzés, mely mentorprogrammal és inkubációval segíti résztvevőit. A kreatív és inspiráló környezetet pedig a város első coworking irodája, a DebrecenHUB biztosítja.


A Glulu - gluténmentes pékmanufaktúra saját fejlesztésű, cirok alapú lisztkeverékekből készíti friss, glutén- és egyéb allergénmentes pék és cukrász termékeit. A kiváló minőségű alapanyagok és a kézműves technika teszi különlegessé a régió egyetlen, gluténmentes pékségét.

Az OptiMonk 2014-ben jött létre azzal a céllal, hogy egy olyan online marketing eszközt adjon a weboldalak/webáruházak üzemeltetőinek kezébe, amelynek segítségével a vásárlás vagy feliratkozás nélkül távozó látogatók érdeklődőkké vagy hírlevél feliratkozókká formálhatóak egy személyre szabott, tökéletesen időzített üzenet segítségével.

A Prelife Kft. fejlesztésének célja a mesterséges megtermékenyítés hatékonyságának a javítása molekuláris biológiai módszerekkel. A termék a klinikai validálás fázisában van és segítségével a klinikus személyre szabhatja az embrió beültetési protokollt.

Az RF Anatomy csapat célja, hogy az anatómia tanulást könynyebbé, hatékonyabbá és olcsóbbá tegye nemcsak az orvostanhallgatók, hanem a többi egészségügyi területen tevékenykedő hallgatók számára. A csapat jelenleg online közösségi anatómia atlaszt fejleszt, amit alig fél év alatt 10 000-en töltöttek le és az RF Anatomynak már 138 országból vannak aktív felhasználói.

A teljes körű webáruház rendszert nyújtó ShopRenter 2011ben alakult azzal a céllal, hogy segítsen a magyar kis- és középvállalatoknak kihasználni az elektronikus kereskedelemben lévő óriási lehetőségeket. A ShopRenter jelenleg több mint 2000 aktív webáruház informatikai és marketing hátterét biztosítja, így élő bizonyítéka annak, hogy egy induló startup hogyan válhat pár év alatt saját iparágában meghatározó tényezővé.

A Syncee egy felhő alapú, e-kereskedelmi adatszinkronizáló rendszer. Segítségével automatizálhatóak a webáruház tulajdonosok idejét felemésztő tevékenységek: a webáruház termékekkel való feltöltése, frissítése, naprakészen tartása. A szoftverrel idő és pénz takarítható meg, illetve programozó bevonására sincs szükség.
A Vitrolink Kft. egy innovatív biotech cég, aminek fókuszában digitális patológiai megoldások fejlesztése és forgalmazása áll oktatásra és diagnosztikára. A cél olyan gyors és automatizált szövetminta analizáló megoldás megalkotása, ami a biológiai események megfigyelésével támogatja az onkológiai döntéshozatalt.

A Xeropan a nyelvtanulás könnyítése céljából alkotott egy olyan eszközt, ami kommunikál az emberekkel. Nagyon vizuális, intuitív, egy olyan eszköz, amivel az emberek élvezik a nyelvtanulást.


Az Xponential Coworking költséghatékony irodabérleti megoldás Debrecen belvárosában. Rugalmasan bérelhető munkaállomások, meeting room és 34 fős rendezvényterem. Teljesen felszerelt, inspiratív hangulatú közösségi iroda 340 m2-en, kávézóval, szabadtéri terasszal.
Az Xponential Coworking irodában található SingularityU Debrecen Chapter a nagynevű szilícium-völgyi intézményhez csatlakozva elősegíti a vállalati, tudományos, pénzügyi és startup vezetők új generációjának összekapcsolását és oktatását, akik törekszenek az exponenciálisan fejlődő technológiák megértésére és alkalmazására.
A vállalkozókat térrel, tudással, társakkal támogató, otthonos közösségi iroda Debrecenben. TÉR – inspiráló környezet a kimozduláshoz, kis csoportos találkozókhoz, tréningekhez TUDÁS – tanuló műhelyek a vállalkozói én megismeréséhez, fejlesztéséhez TÁRSAK – programok egymástól tanuláshoz, alkotáshoz, együttműködéshez
A Developers of Debrecen (DOD) Meetup célja a Debrecenben és környékén élő, programozással foglalkozó szakemberek, valamint a programozás iránt érdeklődők összekapcsolása a debreceni cégekkel, cégvezetőkkel. Emellett a DOD kiemelt célja a programozás minél szélesebb körű elterjesztése, közösségi tanulási programok szervezése, figyelembe véve a Debrecenben kialakulóban lévő Startup ökoszisztéma igényeit.